(PAGASA 24-HOUR PUBLIC WEATHER FORECAST as of Thursday, 23 May 2024) Easterlies affecting the country. 𝗙𝗒π—₯π—˜π—–π—”π—¦π—§ π—ͺπ—˜π—”π—§π—›π—˜π—₯ π—–π—’π—‘π——π—œπ—§π—œπ—’π—‘: Butuan City, Agusan del Norte, Agusan del Sur, Dinagat Islands, Surigao del Norte and Surigao del Sur will experience partly cloudy to cloudy skies with isolated rainshowers or thunderstorms due to Easterlies. Possible flash floods or landslides during severe thunderstorms. 𝗙𝗒π—₯π—˜π—–π—”π—¦π—§ π—ͺπ—œπ—‘π—— 𝗔𝗑𝗗 π—–π—’π—”π—¦π—§π—”π—Ÿ π—ͺπ—”π—§π—˜π—₯ π—–π—’π—‘π——π—œπ—§π—œπ—’π—‘: Light to moderate winds coming from East to Northeast will prevail with slight to moderate seas (0.6 to 2.1 meters).

Wednesday, December 14, 2022

Outstanding LGUs, gov’t workers sa probinsya gipasidunggan sa 8th ANGELL Awards 

DAKBAYAN SA BUTUAN -- Pinaagi sa 8th ANGELL Awards, gipasidunggan sa panggamhanang probinsyal ang mga local government units (LGUs), konseho, ug mga trabahante sa gobyerno sa ilang talagsaong nahimo sa ngalan sa serbisyo publiko sa gihimong awarding ceremony. 

“Once again, we are all gathered here in this hall to give recognition to deserving winners of the different categories for this yearly ANGELL Award. The sole purpose of holding this event is to encourage each of us to be innovative and responsive to the needs of our constituents. It is making government’s existence relevant because people see that we are effective in the implementation of all our goals and programs and at the same time that we in the government are reliable”, kini ang mensahe ni Gob. Ma. Angelica Rosedell M. Amante atubangan sa mga mipartisipar niadtong adlawa. 

Ang maong prestihiyosong award gikuha sa iyang dagnay nga ‘Angel’. 

Dugang pa sa gobernador nga ang mantra sa probinsya mao ang kun mosulti kitag Agusan del Norte, nagpasabot sa pulong nga ‘excellence’. Ug ang mga best practice niini kinahanglang ma-cascade ngadto sa mga munisipyo ug mga barangay sa tibook probinsya. 

Iyang gihagit ang tanan nga mopuyo sa maong mantra sa ilang pagpanarbaho isip public servants nga walay laing tinguha kundi alagaran ang katawhan sa Agusan del Norte sa kinasing-kasing. 

Niining tuiga, ang mga nidaog sa ANGELL Awards mao ang mosunod: 

Most Disaster Resilient LGU: Fully Compliant LGUs -Kitcharao, Jabonga, Santiago, Magallanes, Buenavista, Nasipit, ug Carmen; Beyond Compliant LGU – Tubay, R.T.R, Las Nieves ug Cabadbaran City. 

Best Performing Anti-Drug Abuse Council: 4th-6th Class Barangay Category – (1st place) Brgy. Tinigbasan, Tubay, (2nd place) Brgy. Katugasan, Cabadbaran City, (3rd place) Buhang, Magallanes; 1st-3rd Class Barangay Category – (1st place) Brgy. A. Beltran, Jabonga, (2nd place) Brgy. Kinabjangan, Nasipit, (3rd place) Brgy. Talo-ao, Buenavista; Municipal Category – (1st place) LGU Jabonga, (2nd place) LGU Las Nieves, (3rd place) LGU Santiago. 

Outstanding Lupong Tagapamayapa: 4th-6th Class Barangay Category – (1st place) Brgy. Tagbuyacan, Santiago; (2nd place) Brgy. Basilisa, R.T.R., (3rd place) Brgy. Poblacion, Kitcharao; 1st-3rd Class Barangay Category – (1st place) Brgy. Mabini, Cabadbaran City, (2nd place) Brgy. Aclan, Nasipit, (3rd place) Brgy. Macalang, Buenavista. 

Most Child-Friendly LGU: Rural Barangay Category – (1st place) Brgy. Libas, Jabonga, (2nd place) Brgy. Aclan, Nasipit, (1st place) Brgy. Humilog, R.T.R.; Urban Barangay Category – (1st place) Brgy. Poblacion, Carmen, (2nd place) Brgy. Mabini, Cabadbaran City, (3rd place) Brgy. Buhang, Magallanes; City/Municipal Category – LGU Jabonga, (2nd place) LGU Cabadbaran City, (3rd place) LGU Las Nieves. 

Most Functional Nutrition Council: (1st place) LGU Nasipit, (2nd place) LGU Santiago, (3rd place) LGU Carmen. Outstanding City/Municipal Nutrition Action Officer: 1st place – Belen Estroso (Santiago), 2nd place – Idaline Balanay (Nasipit), 3rd place – Corazon Gonzales (Carmen). Outstanding Barangay Nutrition Scholars: 1st place – Gladys Escalante (Nasipit), 2nd place – Janeth Battalier (Jabonga), 3rd place – Alma Cangmaong (Las Nieves). 

Outstanding Municipal Population Officer/Brgy. Population Volunteer/Municipal Program Coordinator: Municipal Outstanding Population Officer - Sheilah R. Tembrevilla (Nasipit), Municipal Outstanding Population Program Coordinator – Rosalynda D. Ramon (Las Nieves), Outstanding Brgy. Population Volunteer – Mylin A. Zapanta (Tinigbasan, Tubay). 

Best Vegetable, Herbal and Flower Garden: 1st place – Brgy. Taod-oy, Magallanes (Hon. Bienvinido Eroa), 2nd place – Brgy. Panaytayon, R.T.R. (Nieves L. Bacquial), 3rd place – Brgy. Casilan, Las Nieves (Hon. Edwin C. Paquito). Best Gulayan sa Paaralan Program Implementer: Central Category: Jabonga Central Elementary School, Non-Central Category: Ata-atahon Elementary School; Multi-Grade Category: San Jose Elementary School; Rural Category: Balang-Balang National High School; Urban Category: Santaigo National High School; Tahanan Category: Zapanta Elementary School – Anacleto Msangkay (owner), March Elyzer N. Campado (Principal). 

Best Ecological Solid Waste Implementer: High School Category – (1st place) Santiago National High School, (2nd place) Jabonga National High School, (3rd place) Cahayagan National High School; Elementary Category – (1st place) Santaigo Central Elementary School, (2nd place) Mateo B. Abao Central Elementary School, (3rd place) Santa Ana Elementary School. 

Highest Percentage of Real Property Tax Collection based on Municipal Target: (1st place) Magallanes – Mr. Geymar S. Monsales, (2nd place) Nasipit – Ms. Raineria C. Mendribe, (3rd place) Tubay – Ms. Genara A. Abamonga. Best Performing Municipal Treasurer: 1st place – Ms. Amor P. Remonte (Kitcharao), 2nd place – Ms. Thelma D. Pitogo (Buenavista), 3rd place – Ms. Wilma M. Bungaos (R.T.R.). 

Best Office: Hospital – Nasipit District Hospital (Dr. Gertrudes R. Cembrano; Non-Hospital – PDRRMO (Erma R. Suyo). Best Employee: Supervisory – Mr. Jorge Vincent G. Pagaran; Non-Supervisory – Mr. Geno Matondo. 

Ang Accelerating New Dimensions on Good Governance and Excellence in Local Leadership (ANGELL) Program namugna pinaagi sa Provincial Ordinance No. 396-2015 aron hatagag pag-ila kadtong adunay exemplary performance ug best practices nga mga LGUs, local leaders, barangay officials, provincial officials ug mga empleyado sa panggamhanang probinsyal sa lain-laing kategorya sa award. Sugod niadtong tuig 2016, nahimo nang tinuig ang maong award. 

Niadtong adlawa gihatagan usab og tribute si DILG Regional Director Lilibeth M. Famacion nga maoy nahimong guest speaker sa maong okasyon tungod sa iyang umalabot nga pagretiro sa serbisyo publiko. Sa bahin ni Kongresista Dale B. Corvera iyang gipahayag nga dili sayon ang maapil sa top performers tungod kini nagkinahanglan og dedikasyon dili lang sa usa kundi sa tanan aron makab-ot ang gitinguhang tumong. Sa susamang okasyon, mitambong usab sila si Bise Gobernador Enrico R. Corvera nga mihatag sa iyang closing remarks, ang mga miyembro sa 19th Sangguniang Panlalawigan, mga mayor, bise mayor ug SB members sa mga munisipyo ug syudad sa probinsya, Provincial Administrator Elizabeth Marie R. Calo, mga hepe sa panggamhanang probinsyal, mga miyembro sa Technical Working Group ug evaluators nga maoy nilibot sa tibook probinsya aron pilion kadtong angayan sa award. (Jay Vincent V. Demain, LGU Agusan del Norte/PIA Agusan del Norte)