(PAGASA 24-HOUR PUBLIC WEATHER FORECAST as of Tuesday, 25 June 2024) Southwest Monsoon affecting the western sections of Southern Luzon and Visayas. 𝗙𝗒π—₯π—˜π—–π—”π—¦π—§ π—ͺπ—˜π—”π—§π—›π—˜π—₯ π—–π—’π—‘π——π—œπ—§π—œπ—’π—‘: Butuan City, Agusan del Norte, Agusan del Sur, Dinagat Islands, Surigao del Norte and Surigao del Sur will experience partly cloudy to cloudy skies with isolated rainshowers or thunderstorms due to Localized Thunderstorms. Possible flash floods or landslides during severe thunderstorms. 𝗙𝗒π—₯π—˜π—–π—”π—¦π—§ π—ͺπ—œπ—‘π—— 𝗔𝗑𝗗 π—–π—’π—”π—¦π—§π—”π—Ÿ π—ͺπ—”π—§π—˜π—₯ π—–π—’π—‘π——π—œπ—§π—œπ—’π—‘: Light to moderate winds coming from Southeast to South will prevail with slight to moderate seas (0.6 to 2.1 meters).

Thursday, May 11, 2023

AgNor nasakmit ang kinatibuk-ang award sa ASPIRE 

DAKBAYAN SA BUTUAN -- Nakab-ot sa probinsya sa Agusan del Norte ang kinatibuk-ang award sa Agribusiness Support for Promotion and Investments in Regional Exposition (ASPIRE) sa tibuok Caraga Region sa pagpanguna sa Department of Agriculture (DA) Caraga sa nahitabong tulo ka adlaw nga Agri-Fishery Trade Fair niadtong Abril 28-30, 2023 sa Gaisano Mall, Butuan. 

Gidawat sa mga personahe sa Provincial Agriculture’s Office (PAO) ang gitunol nga Certificate of Awards gikan sa nasangpit nga ahensya sa pagpanguna ni DA Caraga Regional Executive Director, Engr. Ricardo M. Onate Jr.

Ang nakuha nga award sa probinsyal nga panggamhanan isip First Place mao ang Best Dressed Booth, Best Male and Female Booth Tender, ug Cooking Contest. Samtang Third Place kini sa Amateur Singing Contest.

Ang ASPIRE nga programa sa DA hugot nga gisuportahan sa administrasyon ni provincial Governor Ma. Angelica Rosedell M. Amante aron mapasigarbo ang mga lokal nga produkto sa probinsya gikan sa mga binhi sa pang-agrikultura.

Usa lamang kini nga lakang nga gibuhat sa probinsya aron maangkon ang gipunting nga mahimong sentro ang probinsya sa Agri-Processing Center sa tibuok rehiyon pag-abot sa tuig 2027. (Karen Decamotan, PLGU Agusan del Norte/PIA Agusan del Norte)